Tüp Mide Ameliyatlı Check-Up Programı
Tüp mide ameliyatı ülkemizde her gün giderek artan oranda gerçekleştirilmektedir. Uluslarası ve ulusal alanda yapılan çalışmalar tüp mide ameliyatı sonrası hastaların ilk yıllar , -özellikle ilk yıl- ( balayı dönemi ) fazla kilolarının büyük bir kısmını verebildiklerini göstermektedir. Ancak bazı hastaların kısa dönemde istedikleri kiloya erişemediklerini veya uzun dönemde verdikleri kiloların bir kısmını geri alabildikleri durumlar da mevcuttur.
Obez yaşamın sıkıntısını yıllarca yaşamış ve kilo verdikleri süreçte çoğunluk olarak olumlu değişimler yaşayan tüp midelilerin uzun dönemde bizlere yönelttikleri soruların başında mevcut mide kapasitelerinin durumu gelmektedir.
Kimi zaman tekrar kilo alma endişesi , kimi zaman yıllarca verilen ve daha sonra alınan kilolar , ameliyat sonrası süreçte tek seferde yenilen yemek miktarının zamanla artış gösterebilmesi vb. sebepler tüp midelilerde böyle bir merak oluşturabilmektedir.
Her zaman söylediğimiz gibi tüp mide ameliyatı bir mucize değildir. Yalnızca sizlere doğru beslenme alışkanlıklarını kazanmak ve kilonuzu ideal seviyelere getirebilmek için olanaklar tanır ve bu olanakları sürekli kılar. Tüp mide ameliyatı sonrası istenilen kiloların verilememesi , uzun dönemde ise verilen kiloların geri alınmasının çok farklı sebepleri olabilir . Detaylı bilgi almak için web sitemizi inceleyebilirsiniz .
Tüp midelilerin merak ettikleri bu konulara açıklık getirmek ve uzun dönemde onlara yardımcı olabilmek adına bilimsel çalışmaları araştırarak tüp mide ameliyatı check-up programını geliştirdik.
Bu program ile hastanın ameliyat , beslenme alışkanlıkları , mide kapasitesi , aktivite vb. durumunu analiz ve testler ile değerlendirerek kişiye özel çözümler üretmeye çalışıyoruz.
Tüp mide Check-Up Programında
1. Midenin mevcut tam kapasite ölçümü ( mide volume ),
2. Midenin mevcut durumu hakkında detaylı kontrolü,
3. Açlık-doygunluk hormonu seviyeleri ölçümü ,
4. Beslenme ve spor alışkanlıklarının test edilmesi,
5. Beklenen kilo değişimine göre mevcut durum değerlendirmesi,
6. Psikiyatri kontrolü,
7. Sarkma ve estetik kontrolü,
8. Egzersiz ve beslenme önerileri ,
9. Protein , vitamin , mineral , su tüketimi kontrolü vb. ,
10. Diğer metabolik analizler vb. yapılmaktadır.